Billiga gardiner

Sponsrade länkar


Att sovra bland billiga gardiner på nätet är frestande, men det är betydligt klokare att handla motsvarande gardiner hos fysiska återförsäljare. På så sätt kan man bedöma materialkvaliteten direkt i butiken.

Billig gardinbutik
Billiga gardiner bör köpas i den fysiska handeln, där tygernas kvalitet kan hårdgranskas med både händer och ögon.

Det finns gott om billiga gardiner – särskilt färdigsydda gardinset för någon eller några hundralappar. Tänk dock på att gardiner med ungefär samma kvalitetsnivå kan variera mycket i pris. Av denna anledning är det särskilt viktigt att billiga gardiner granskas med både händer och ögon; detta görs bäst i fysiska butiker eftersom bilder på nätet ofta är manipulerade.

Billiga gardiner i detaljhandeln

Det går att urskilja några allmänna köptips för den som är ute efter billiga gardiner i den fysiska detaljhandeln:

  • Handla gardiner i slutet av säsongen; på senvåren och senhösten brukar den senaste säsongens gardinmode reas ut.
  • Köp metervara på egen hand och sy gardiner själv. Utbudet av billig metervara är stort i tygbutiker – men undvik Jysk och IKEA. Här håller tygerna inte alltid måttet. Tänk också på att köpa ditt gardintyg i fysiska butiker, där tygets kvalitet, färg och form kan inspekteras och bedömas i realtid.

Billiga gardiner i bomull och polyester

De allra billigaste gardinerna brukar vara bomulls- och polyesterbaserade. Materialkvaliteten kan vara tvivelaktig på fibermaterial och maskintillverkade textilier; satsa därför istället på naturliga material som lin eller linne – dessa är lite dyrare än polyester, men håller i gengäld mycket högre kvalitet. Se dock till att välja en tygtyp som tål maskintvätt.

Sponsrade länkar