Moderna gardiner

Sponsrade länkar


Modesvängningarna inom inredning återspeglar sig även hos gardiner och hemtextilier, men här är modet relativt och beroende av vilken inredningsstil som gardinen kombineras med.

Moderna sovrumsgardiner
Till synes enkla gardiner uppfattas som toppmoderna i en trendig inredningsmiljö. Men hade samma gardinpar varit lika modernt i en smaklöst inredd miljö?

Även om gardinmodet inte är lika fluktuerande som kläd- och skomodet, kan man ana vissa regelbundenheter i fråga om trender och mönster hos gardiner. Tänk i första hand på att såväl lantliga som minimalistiskt hållna gardiner kan uppfattas som moderna – förutsatt att de används i rätt sammanhang. Huruvida en gardin är modern eller inte beror således i första hand på inredarens stilval – inte på hur gardinen ser ut så länge den är avskild från övrig heminredning. Gardinens nivå av moderiktighet – som är helt avhängig av övrig heminredning – kan därför bedömas först efter att gardinen placerats in i ett valt inredningssammanhang.

Alternativa solskydd – en del av gardinmodet

I det minimalistiska modets kölvatten har alternativa solskydd tillåtits att ersätta den väletablerade tyggardinen. Lamellgardiner – och återhållsamt designade panelgardiner – sammanfaller t.ex. väl med dagens högdragna inredningsmode, vilket förklarar det faktum att dessa solskydd blivit populära på tyggardinens bekostnad.

Färdigsydda gardiner i regel moderna

För den som är ute efter de senaste modegardinerna, rekommenderas färdigsydda gardinset från etablerade återförsäljare såsom Åhléns, IKEA, Kirsch, Svanefors och Hemtex. De stora gardinkedjorna anpassar nämligen regelbundet sitt produktutbud efter modets svängningar – som köpare behöver man således inte oroa sig över att de färdiga gardinerna inte skulle vara på modet. Nämnda företag inom detaljhandeln erbjuder dessutom inspiration och tips; detta eftersom gardinerna exponeras i autentiska miljöer, som i sin helhet tar fasta på aktuella inredningstrender.

Sponsrade länkar