Panelgardiner

Sponsrade länkar


Panelgardiner kan antingen hängas på takskenor eller på traditionella gardinstänger. Antalet panellängder per fönsterparti kan väljas helt fritt. Panelgardiner är utan tvekan mer estetiska än funktionella.

Röd panelgardin
Panelgardin av modell retro.

Det allra lättaste sättet att handla panelgardiner är att köpa färdiga gardinset, som innehåller både skenor/stänger och panellängder. Liksom rullgardiner, är panelgardiner tillverkade av väv – men även tyglängder förekommer. Panellängderna brukar dock vara betydligt gladare än rullgardiner, som i normalfallet tillverkats för mörkläggning. Glada mönster och en flora av olika färger finns att tillgå hos de färdiga panellängderna.

Panelgardiner billigt online

Nätet är den förnämsta handelsplatsen för billiga panelgardiner; den enda negativa sidan med att handla på nätet är kvalitetsaspekten. Panellängdernas – och skenornas – kvalitet kan inte avgöras på basis av en bild på nätet. Likaså har dåliga panellängder en tendens att blekas av solljus.

Panelgardinen – ett estetiskt inslag i heminredningen

Panelgardinens främsta akilleshäl är att den inte är lika flexibel som tyggardinen; de fasta panellängderna kan inte vikas – utan bara skjutas – åt sidan. Den som bara har ett par panellängder per fönsterparti – en på varje sida är t.ex. vanligt – har således svårt att täcka hela fönstret ifall man plötsligt behöver skydda rummet mot solljus eller insyn. I synnerhet om fönsterpartiet är brett. För breda fönsterpartier rekommenderas således att kombinera panellängderna med ett annat solskydd av mera praktisk karaktär – t.ex. persienner. I så fall begränsar sig panelgardinens funktion till att utgöra ett stilrent och smakfullt inslag i heminredningen. Detta genom att markera – och rama in – fönsterpartiet.

Sponsrade länkar