Turkosa gardiner

Sponsrade länkar


Turkosa inslag i heminredningen kan användas för att punktmarkera och ge accent åt valda föremål – t.ex. gardiner. Turkos är dock inte någon uttalad modefärg och lämpar sig därför föga som basfärg i heminredningen.

Turkosa tyggardiner
Turkosa inslag i heminredningen kan användas för att ge accent åt valda föremål – bilden föreställer turkosa gardiner och sängöverkast.

Turkosa inslag i heminredningen kan användas för att ge liv åt föremål man önskar accentuera lite extra. Av denna anledning betraktas turkosa gardiner som trendiga, trots att turkos i sig inte är någon uttalad modefärg. Turkosa gardiner, sängöverkast och plädar är särskilt lyckade i kombination med en ljus – gärna gräddvit – basfärg i inredningen. Såväl Ellos som Jotex har ett återkommande utbud av turkosa tyggardiner, panellängder och vävgardiner.

Dämpat intryck med turkosa gardiner

Färgen turkos ger ifrån sig ett dämpat – och en smula kyligt – intryck. Färgen är således inte optimal för den som eftersträvar en varm, lantlig känsla i en ombonad inredningsmiljö. Däremot är turkos en lämplig färg för den som vill inreda med Shabby Chic som bas – eller för den delen ge inredningen en minimalistisk touch. Tänk på att turkosa gardiner mot en vit vinterbakgrund kan ge ett kallt och reserverat intryck såtillvida att det kyliga intrycket kan behöva mjukas upp med andra detaljer – t.ex. med levande ljus som stämningsbelysning. Tänk vidare på följande:

  • Den som inte är nöjd med sitt fönsterparti bör undvika att accentuera det med hjälp av turkosa gardiner. I annat fall hamnar det mindre lyckade fönsterpartiet i hemmets blickfång.
  • Komplettera gärna det turkosa färgvalet med varma färger såsom chokladbrunt eller orange.

Fördelen med turkos är att färgen tillhör en av få pastellfärger som kan användas i minimalistiska rumsinredningar utan att den ger upphov till stilbrott.

Sponsrade länkar