Julgardiner

Sponsrade länkar


Inför julen ökar efterfrågan på gardiner med klassiska julmotiv i rött och vitt. Eftersom julgardinerna inte ska användas mer än i någon månad, är kvalitetsaspekten inte lika viktig som hos mera permanenta gardinvarianter.

Efterfrågan på billiga gardiner med julmotiv ökar i oktober – och avtar abrupt efter jul- och nyårshelgen. Köparna efterfrågar i synnerhet billiga gardinset, som håller i en eller två säsonger. Av efterfrågan att döma anser inte konsumenten att julgardinernas kvalitet behöver vara av varaktigaste slaget; detta med anledning av att det ligger en charm i att byta gardiner från säsong till säsong – på samma sätt som man gärna varierar övrig juldekoration.

Röda och vita gardiner
Hela längder i rött och vitt hjälper till att skapa en stämningsfull jul.

Julgardiner online – populära webbutiker

Bland julgardiner dominerar klassiska textilgardiner – i regel hela längder. Även gardinkappor med julmotiv är vanliga. Den som är ute efter billiga julgardiner, kan förslagsvis kolla i följande nätbaserade postorderbutiker:

  • Jotex – julkatalogen finns garanterat ute någon månad före jul.
  • Ellos – ett urval av gardiner med julmotiv brukar finnas med redan i höstkatalogen.
  • Baldershage diversehandel – har i skrivande stund fina julgardiner i hellängd.
  • Nordljus näthandel – säljer bland annat billiga julgardiner med fina hjärtmotiv.

För den som istället vill handla julgardiner i fysiska butiker, är second hand ett fullgott alternativ. På Fyndkällaren – som bland annat har butiker i Malmö och Lund – går det i regel att komma över billiga julgardiner i mycket gott skick. Och kom ihåg att julgardinerna är som billigast när det inte är jul.

Sponsrade länkar