Gardinuppsättningar

Sponsrade länkar


För gemene man innebär en gardinuppsättning ett enkelt gardinset bestående av ett par färdigsydda gardiner, eller på sin höjd två färdigsydda gardinpar i olika lager.

Dubbla gardinuppsättningar
Bekväm vardagsrumsmiljö med dubbla gardinuppsättningar som fönsterbonad.

En gardinuppsättning innebär i allmänhet ett eller flera lager färdiga gardiner. Den kundgrupp som väljer färdigsydda gardinset framför metervara, är i allmänhet mån om att ofta och enkelt kunna byta ut sina gardiner och därmed ge hela heminredningen ett lyft.

Gardinuppsättningar – tips och vägledning

Det kan löna sig att klä in ett och samma fönster med dubbla gardinuppsättningar i de fall man önskar ge fönstret ett extra uppsving. Gardinuppsättningarna hängs då upp på separata gardinstänger. Tänk dock på att färdiga gardinuppsättningar är dyra – det kostar nämligen dubbelt så mycket att klä in ett fönster med två gardinset istället för en enkel uppsättning gardiner. För att komma billigt undan kan man därför sy sina gardiner själv. Inspiration till gardinuppsättningar finns i överflöd på nätet; inte minst i form av bilder på bloggar och inredningssajter. Ytterligare råd:

  • Bestäm först prisklass och vilken typ av gardinuppsättning du föredrar – ett enkelt eller dubbelt gardinset bestående av färdigsydda gardiner, alternativt gardiner som sytts själv eller av särskilt gardindesigner.
  • Ifall du väljer multipla gardinuppsättningar – tänk på att båda gardinparen dels måste sammanfalla med rummets övriga inredning, dels utgöra en enhet tillsammans.
  • Ju fler gardinset som ska pryda ett och samma fönsterparti, desto svårare blir inredningsprocessen.

Gardinuppsättningar är betydligt vanligare i vardagsrum än i kök och tamburer. Detta med anledning av att nersmutsningen är större i de sistnämnda utrymmena, vilket leder till att många nöjer sig med enkla köks- och hallgardiner.

Sponsrade länkar