Gardindesign

Sponsrade länkar


Marknaden för designgardiner är betydligt mindre än motsvarande marknad för designkläder; detta beror på att gardiner varken behöver skräddarsys eller specialdesignas – gardiner är nämligen mycket lätta att sy själv.

Specialdesignade gardiner
Specialdesignade gardiner återfinns i första hand i kommersiella lokaler och – som här – i en smakfullt inredd samlingssal.

Designgardiner är inte vanliga på marknaden; detta med anledning av det gränslösa utbudet av metervara och det faktum att gardiner är mycket lätta att tillverka på egen hand. Det är med andra ord betydligt lättare att själv skapa en unik gardinkombination än att klä sig helt unikt. Den som sovrar bland metervara och gardintyger – och i slutändan fastnar för en ovanlig sort – kan till synes utan svårighet sy ihop ett gardinset som inte återfinns i något annat hem.

Specialdesignade gardintyger ger unik design

Med anledning av det faktum som påtalas i det föregående, är marknaden för specialdesignade gardintyger ytterst begränsad. De flesta specialtillverkade gardinerna återfinns – föga förvånande – i kommersiella lokaler, vars huvudmän slutit ett avtal om specialtillverkade gardiner med någon känd gardintillverkare. Gardiner med specialdesign har således blivit föremål för massproduktion till företag – dessa har därför inte samma status som specialtillverkade designkläder.

Gardindesign med inspiration i tidigare trender

Den som eftersträvar en unik gardindesign – och är beredd att sy sina gardiner själv – kan med fördel hämta inspiration hos tidigare gardintrender och skapa en unik gardinuppsättning med de äkta vintagegardinerna som inspirationskälla. Tänk dock på att anpassa övrig inredning till den stiltyp som valts – antingen genom att medvetet skapa kontrast eller genom att eftersträva harmoni i inredningen. Oavsett vilket alternativ du väljer – se till att valet uppfattas som genomtänkt.

Sponsrade länkar