Svarta gardiner

Sponsrade länkar


Svarta gardiner är särskilt effektiva för den som vill skydda hemmet mot insyn. Svarta sammetsgardiner har en ljudisolerande effekt; dessa lämpar sig därför för boende i högljudda miljöer.

Svarta mörkläggningsgardiner
Den som vill mörklägga rummet med vanliga textilgardiner, som alternativ till rullgardiner, kan med fördel använda svarta tyggardiner.

Svarta gardiner skyddar mot insyn och har en mörkläggande effekt, förutsatt att de är tillverkade av mörkläggningstyg. Ett urval av de svarta gardiner som finns att tillgå på marknaden skyddar dessutom mot trafikbuller – hit hör sammetsgardiner och vanliga polyestergardiner tillverkade i tjock textilkvalitet. Tänk dock på följande:

  • Svarta mörkläggningsgardiner är sällan ljudisolerande.
  • Svarta gardiner, som köpts med fokus mot ljudisolering, är däremot nästan alltid mörkläggande.

Svarta gardiner i heminredningen

Svarta gardiner kommer särskilt väl till pass i moderna miljöer. Förslagsvis kan de användas i kombination med en vit basinredning i syfte att skapa kontrast i förhållande till inredningens basfärg. De kan även användas i minimalistiskt inspirerade hemmiljöer, som fokuserar på strama linjer och enfärgade prylar med strikt geometri. På så sätt skapar man ett modernt, dynamiskt rum med det svarta gardintyget som punktmarkör.

Svarta gardiner i varma och kalla färgtoner

Tänk också på att svarta färger kan köpas både i varma och kalla kulörer; de kalla färgerna ger en sval känsla som bäst kommer till sin rätt i stramt hållna, moderna miljöer. Den ombonade känsla, som de varma färgerna ger upphov till, bör i däremot användas i lantliga inredningssammanhang. Tänk också på att det finns gott om mönstertryck på svarta gardintyger – såväl utsvävande geometriska figurer som enkla spetsmönster.

Sponsrade länkar