Färdigsydda gardiner

Sponsrade länkar


Färdigsydda gardinset är praktiska för den som saknar möjlighet att sy sina gardinuppsättningar själv. Halvlånga gardiner är utmärkta till standardfönster, eftersom dessa inte behöver måttanpassas.

Gardiner i modernt vardagsrum
Färdigsydda gardiner i stram, minimalistisk miljö.

Den till synes enda nackdelen med färdigsydda gardiner är att utbudet av färdiga gardinset är begränsat; man kan med andra ord inte ställa orimligt höga krav på mönstertryck och färg. Den kräsne köparen bör således satsa på att sy gardiner själv – utbudet av färdig metervara är nämligen omfattande och man kan således ställa höga krav beträffande färgnyanser och mönster. Ytterligare fördelar med färdigsydda gardiner:

  • Den som väljer ett halvlångt gardinset behöver bara hänga upp gardinerna. Färdigsydda gardiner som når ända ner till golvet behöver däremot fållas, vilket innebär ett litet merarbete för köparen. Tänk på att somliga färdigsydda gardiner har ett mönster som täcker hela ytan. Om gardinen fållas, försvinner således en del av mönstret.
  • Färdigsydda gardiner från butiker som IKEA, Åhléns och Jysk behöver inte vara dyrare än gardintyger som säljs i from av metervara.
  • Numera finns även alternativa gardintyper tillgängliga i färdigt utförande; t.ex. kan man köpa såväl färdigsydda hissgardiner som upphängningsklara plisségardiner.

Färdiga gardiner känsliga för modeflugor

Vidare bör man tänka på att färdigsydda gardiner anpassas efter modets svängningar; den som är i behov av en modern gardinuppsättning kan med fördel ty sig till de färdiga gardiner som marknaden erbjuder. Desto svårare blir det däremot för den som av olika anledningar efterfrågar retroinspirerade gardiner – eller andra gardintyper som för närvarande inte utgör en del av gardinmodet.

Sponsrade länkar