Gardintyger

Sponsrade länkar


Gardintygernas kvalitet, mönstersättning och mode bör vara ledstjärnorna för en lyckad gardinshopping. Tänk även på att matcha gardintygernas färg och form till övrig inredning.

Köparens personliga smak – i kombination med övrig heminredning – bör vara utslagsgivande faktorer i valet av gardin. Gardinernas modesvängningar är inte lika stora som svängningarna inom kläd- och skomode, vilket gör att ett par snygga gardiner med lätthet kan hålla sig moderna i tio år. Desto viktigare är det däremot att ta ställning till vilken av följande funktion gardinen ska fylla:

Gardintyger silke
Välj gärna ett ovanligare gardintyg – bilden föreställer t.ex. en stilfull silkesgardin med öljetter.
  • En helt och hållet estetisk funktion. I så fall bör gardintyget väljas utifrån det faktum att det ska användas för att rama in fönsterpartiet. Genomskinliga gardintyger, som inte alls skyddar mot insyn eller solljus, brukar väljas för detta ändamål.
  • Mörkläggande funktion. Satsa i så fall på ett heltäckande, svart eller brunt gardintyg.
  • En kombinerad mörkläggande och estetisk funktion. Ta då hänsyn såväl till det estetiska uttrycket som till gardintygets mörkläggande egenskaper.

Gardintyger på postorder – granska bildmaterial online

Den främsta nackdelen med att handla gardintyger på postorder är att man inte kan bedöma tygets kvalitet enbart på grundval av det bildmaterial som finns online. Det enda förberedelserna man kan göra är att granska de tillgängliga bilderna så noga man förmår. Likaså bör man, i möjligaste mån, ta del av tidigare produktrecensioner i de fall sådana finns att tillgå. Men se upp för alltför euforiska skrivelser om till synes vanliga gardintyger – sådana kan nämligen vara skrivna på beställning av tygförsäljaren! Fördelen med att köpa gardintyger på metervara, som man själv syr till färdiga gardiner, är naturligtvis möjligheten att sovra bland det stora tygutbudet.

Sponsrade länkar