Rullgardiner

Sponsrade länkar


Rullgardiner är tillverkade av väv och måttanpassade för att exakt matcha fönsterpartiets bredd. I nedfällt läge lämpar sig rullgardinen utmärkt för mörkläggning.

Rullgardin mörkläggning
Hus i södra Europa med både fönsterluckor och rullgardin – en dubbel garanti för total mörkläggning och skydd mot sol och ljusinsläpp.

Svart och mörkbrun rullgardinsväv är kännetecknande för rullgardiner; en gardintyp som till sin karaktär är mera praktisk än estetisk. Den multifunktionella rullgardinen skyddar mot insyn och ljusinsläpp. Det finns även ljusa rullgardiner, vars primära syfte är att skydda rummet mot insyn. Rullgardinernas främsta akilleshäl är att de enbart fokuserar på funktion och inte främjar inredningens estetiska uttryck. Den som är ute efter snygga rullgardiner bör därför överväga att måttbeställa specialtillverkade rullgardiner. För den som efterlyser färdiga modeller i en gladare stilart, kan rullgardiner från Kirsch rekommenderas. Rullgardiner från Jysk är ett billigare alternativ; deras gardiner är snygga, men tyvärr alltför ofta av undermålig kvalitet.

Billiga rullgardiner med standardmått

Rullgardiner till takfönster och breda fönsterpartier kan behöva specialbeställas. I annat fall kan man med fördel ty sig till de billiga rullgardiner som marknaden erbjuder. Moderna, arkitektritade hus har i regel ovanliga fönster, som kräver specialbeställda solskydd. Till riktigt breda fönsterpartier – t.ex. altanfönster – rekommenderas motordrivna rullgardiner. Dessa bör i regel specialbeställas. Övriga populära varianter av rullgardinen:

  • Rullgardiner i bambu – tänk dock på att bambumaterial är betydligt känsligare än robust rullgardinsväv.
  • Rullgardiner till barn. Typiska barnrum har rullgardiner med motiv av Disney – eller kanske ännu oftare – Hello Kitty.
  • Rullgardiner som målas för hand. Att måla rullgardinsväv är lätt och har länge varit en populär folkhobby – motivet blir varaktigt om man använder färger i hög kvalitet.

Den som vill köpa billiga rullgardiner online bör budgetera en hundralapp per rullgardin – i så fall får man naturligtvis varken ställa krav på mönster eller detaljkvalitet. Hos billiga rullgardiner är fjädern i normalfallet den första beståndsdel som ger vika för hårdhänt hantering.

Sponsrade länkar