Vita gardiner

Sponsrade länkar


Den som inte orkar experimentera med olika färger, väljer i regel att inreda med vitt. Den vita färgen är nämligen alltid gångbar. Vita gardiner är snygga, moderna – men möjligen en aning opersonliga.

Vit långgardin
Liva upp inredningen genom att kombinera vita gardiner med grön växtlighet och snygga prydnadsföremål.

Vita gardiner utgör en snygg bas i inredningen. Vitt passar nämligen alltid – mycket tack vare att färgen är universell och anonym till den grad att den inte skär sig med mera dominanta färgkulörer. Övriga förtjänster hos vita gardiner kan sammanfattas i det följande:

  • En enkel vit gardin blir aldrig omodern, tack vare sin tidlöshet.
  • Vita gardiner skyddar mot insyn utan att reducera ljusinsläppet. Av denna anledning passar vita gardiner särskilt bra i kombination med skandinavisk inredning; i Norden har vi nämligen ett uttalat behov av att njuta av sommarens ljusa kvällar och nätter – detta för att kompensera det långvariga vintermörkret.
  • Vita gardiner är en utmärkt bas för den som vill smycka ut sina gardiner med andra accessoarer – däribland snygga ändknoppar till gardinstängerna. Skapa gärna kontrast genom att kombinera gräddvita gardiner – gärna med öljetter – tillsammans med svarta gardinstänger.

Vita gardiner får inte skapa tristess

Vita gardiner upplevs i inredningssammanhang som aningen urvattnade; därför är det viktigt att skapa en rolig och levande inredning i kombination med de vita gardinerna. Inred förslagsvis med klargröna krukväxter – och skapa istället atmosfär med hjälp av stämningsbelysning, t.ex. i form av vägghängda lyktor och fönsterlampor.

Sponsrade länkar