Panelgardiner online

Sponsrade länkar


Ett vanligt argument mot att handla gardiner online är att gardinens textilkvalitet inte kan avgöras på grundval av enstaka bilder online. I fråga om vävbaserade gardintyper – däribland panelgardiner – är argumentet emellertid inte lika gångbart.

Att handla panelgardiner online är inte lika vanskligt som att handla vanliga textilgardiner på nätet; detta med anledning av att panelväv inte är en lika känslig textiltyp som mjuka tyger. Panelgardinens enkelhet – och vävens jämna kvalitet – medför att även billigare varianter av panelgardinsväv håller ett jämförelsevis högt kvalitetsindex. Inför onlinebeställningen av panelgardiner kan det emellertid vara klokt att reflektera över följande:

  • Beställ om möjligt fästanordning och gardin i ett och samma gardinset. På så sätt kan du vara säker på att gardin och upphängningssystem helt säkert matchar varandra.
  • Försäkra dig om att panellängdernas angivna måttangivelser matchar ditt fönsterparti. Det är vanligt att pryda ett och samma fönsterparti med två panellängder på varje sida. Likaså bör panellängderna nå nästan ända till golvet – korta panellängder brukar nämligen förstöra det estetiska intrycket med hänvisning till att de påminner för mycket om rullgardiner.
  • Utgå från att köpa panelängderna styckvis eller i par. Normalpriset för en panellängd i neutral tidlös design brukar uppgå till någon 100-lapp exklusive skensystem och frakt.
  • Panelgardiner kan inte täcka hela fönsterpartiet, utan på sin höjd en bit av fönstersidorna. Den som väljer att täcka hela fönsterpartiet med panellängder märker snart att det blir komplicerat att flytta längderna åt sidorna och därmed reglera ljusinsläppet. Betrakta därför panelgardinen som en estetisk fönsterbonad, som bör kombineras med persienner eller rullgardiner som på ett praktiskt sätt kan reglera ljusinsläppet.

Nackdelar med billiga panelgardiner

Den främsta nackdelen med billiga panelgardiner är följaktligen inte panelvävens kvalitet, utan snarare det faktum att mönstertryck och bakgrundsfärger på billiga modeller inte brukar vara moderiktigt anpassade.

Sponsrade länkar