Billiga panelgardiner

Sponsrade länkar


En panelgardin kan klassas som billig i de fall panellängdernas styckpris underskrider 100 kronor. Men trots ett billigt styckpris kan det bli dyrt att dekorera ett större fönsterparti.

Att klä in fönster med panelgardiner brukar totalt sett inte bli särskilt billigt, trots att panellängderna i sig inte är särskilt dyra. Detta beror i första hand på följande faktorer:

  • Ett och samma fönsterparti kan behöva kläs in med fyra till sex panellängder. Två längder är sällan tillräckligt, såvida det inte rör sig om enstaka sovrumsfönster.
  • Skenbaserade upphängningssystemen till panelgardiner kostar aningen mer än vanliga gardinstänger.
  • Panelgardiner måste i regel kombineras med något annat insynsskydd, såvida man inte har något emot att blotta hela sitt hem för utomstående.

Tips i jakten på billiga panelgardiner

Den som jagar billiga panelgardiner bör i första hand tänka på att köpa så mycket som möjligt komplett – i paketpris. På så sätt kan man reducera kostnaden jämfört med panelängder som köps styckvis. Den som satsar på enkla, enfärgade panellängder kan dessutom vinna mycket på att handla utförsäljningsexemplar och begagnade modeller.

Enfärgade panelgardiner långsiktigt gångbara

Enfärgade panelgardiner är tidlösa och blir inte modemässigt urvattnade bara för att de inte ingår i den senaste kollektionen. Överväg också att köpa panelgardiner som hängs upp på en vanlig gardinstång istället för på skena. På så sätt sparar du pengar på upphängningsanordningen. Sist men inte minst – enfärgade panellängder med öljetter i en motsatsfärg är mycket snygga när de hängs upp på stång.

Sponsrade länkar