Panelgardiner metervara

Sponsrade länkar


De flesta tygbutiker säljer någon form av metervara till panelgardiner. Den främsta fördelen med att sy panelgardiner själv är möjligheten att sätta sin personliga prägel på gardinen.

Att sy panelgardiner själv är en populär folkhobby. Anledningen är i första hand möjligheten att personanpassa färg och mönster hos sin egen panelgardin så att den matchar övrig rumsinredning. Rent ekonomiskt är det knappast försvarbart att sy panelgardiner själv – prisskillnaden jämfört med att köpa färdiga panellängder är högst marginell.

Väv på metervara online

En panellängd kan enkelt tillverkas i klassisk rullgardinsväv, som köps antingen online eller i valfri textilbutik. Generellt sett är det ingen nackdel med att köpa vävbaserade textilier online då olika vävtyger inte varierar särskilt mycket i kvalitet – alla är nämligen mer eller mindre robusta. Prisskillnaderna hänför sig istället till mönster och bakgrundsfärg – vävtyger som designats av professionella designers brukar t.ex. vara mångdubbelt dyrare än enfärgade vävvarianter. Den som vill handla gardinväv på metervara online kan bland annat kika in i följande butiker:

  • Textilboden – har i regel minst en handfull olika vävtyger att välja mellan.
  • Tygaktuellt – billiga och bra tygsortiment som ibland även inbegriper enstaka varianter av gardinväv.
  • Ras Tyger – syr även upp metervara till både tyg- och vävbaserade panelgardiner.

Den som vill sätta en alldeles personlig prägel på sin panelgardin bör överväga att sy gardinen av vanligt gardintyg på förstärkt panelram. På så sätt blir utbudet av mönster och tygvarianter i det närmaste oändligt.

Sponsrade länkar