Lamellgardiner priser

Sponsrade länkar


Räkna alltid med att lägga ut ett par tusenlappar på en måttanpassad uppsättning lamellgardiner. Färdiga gardinset är billigare, men dessa är måttanpassade utifrån de vanligaste fönstermåtten.

Måttanpassad lamellgardin
Priserna på måttanpassade lamellgardiner till stora fönsterpartier är betydligt högre än prisnivån på motsvarande lamellgardiner till småfönster.

En måttanpassad gardinlösning brukar i regel kosta 500 kronor per meter. Den som vill komma billigare undan kan pröva lyckan på Jysk, Hemtex eller någon annan etablerad butikskedja inom möbler och heminredning. Men tänk i så fall på att gardinerna säljs i form av färdiga set – dessa passar enbart fönsterpartier med standardmått som återfinns i massproducerade flerbostadshus och villor från tidigt 1970-tal och fram till idag.

Måttanpassade lamellgardiner i nätbutiker

Även mindre återförsäljare av solskydd – däribland lamellgardiner – väljer emellanåt att saluföra sina produkter online. Till denna butiksgrupp hör i första hand Kronfönster och Persiennbutiken, som tillåter sina kunder att måttanpassa och prisberäkna produkterna online. I somliga fall erbjuder mindre återförsäljare ett kostnadsfritt hembesök i samband med att en kund visat intresse för någon lamellgardin i produktutbudet. Återförsäljaren mäter då upp fönsterpartiet och kommer med en handfull produktförslag, som kunden kan sovra bland. I de flesta fall sker hembesöket helt förutsättningslöst.

Lamellgardiner och användningsområden

Priserna på lamellgardiner varierar dels beroende på lamellernas bredd, dels på gardinens användningsområden. Lameller i bredderna 127 och 250 mm är vanligtvis betydligt dyrare än de billigaste lamellerna, som i regel är 89 mm breda. Lameller som ska användas på breda fönsterpartier kräver dessutom en motoriserad justering av ljusinsläppet, vilket är förbundet med en avsevärd merkostnad.

Sponsrade länkar