Måttbeställda hissgardiner

Sponsrade länkar


Marknaden för måttbeställda hissgardiner är stor; hissgardinen ger nämligen en ombonad känsla och ett fullgott solskydd på samma gång. Ett komplett måttbeställt hissgardinset är dyrt – även skenorna måste nämligen specialtillverkas.

Den som har ett ovanligt fönstermått – eller ett sällsynt brett fönsterparti – kan behöva måttbeställa sina hissgardiner; något som i slutändan kan bli en jämförelsevis dyr affär med anledning av att såväl hissgardinskenan som själva gardinen måste specialtillverkas utifrån fönstrets rammått. Måttbeställda hissgardiner kan även köpas till standardfönster – men i så fall är motivet för specialtillverkningen snarare att man vill ha en unik gardin tillverkad av en viss tygvariant och inte med ett specifikt yttermått. I normalfallet kan en hissgardin beställas med en bredd på upp till fem meter. För ännu bredare hissgardiner blir utbudet ytterst begränsat.

Olika sorters hissgardiner

Hissgardiner kan hängas upp med snördrag eller kedjedrag; reglering med stålkedja är något bättre lämpat för den som avser reglera ljusinsläppet med elmotor. I övrigt varierar priserna marginellt beroende på modell. En vägghängd skena kostar ungefär lika mycket som en skena som hängs i taket. Detta med anledning av att uppmätning och tillpassning av gardinskena och gardin kostar mer än själva materialet.

Måttbeställda hissgardiner i handeln

Kirsch, Persiennbutiken, Frapp och Svanefors utgör exempel på återförsäljare av måttbeställda hissgardiner i mycket hög kvalitet. Fokus ligger då på kända märken och moderna mönstertryck i tyget, vilket naturligtvis sätter sina avtryck i priset. Räkna med att en måttbeställd hissgardin – optimistiskt räknat – kostar det dubbla jämfört med en måttbeställd tyggardin i bra textilkvalitet. Som köpare bör du alltid tänka på att de måttanpassade hissgardinerna bör ha exakt samma bredd som fönstret. Beställ inte för breda hissgardiner i tron att gardinernas bredd ändras ifall de tvättas eller utsätts för solljus.

Sponsrade länkar