Gardinstänger i mässing

Sponsrade länkar


Gardinstänger i mässingskvalitet är vanliga att kombinera med retroinspirerade gardiner; t.ex. tunga sammetsgardiner och linnegardiner. En mässingsstång kan vara flexibel – dvs. utdragbar.

Gardinstänger i mässing brukar ofta säljas i retroinspirerad look med kromade ändknoppar och gardinfästen i samma mässingskvalitet som själva stången. Stången passar till gamla vintagegardiner och klassiska sammets-, linne- och spetsgardiner. Moderna gardiner kan sällan kombineras med mässingsstänger; inte för att mässingskvaliteten i sig är urvattnad ur modesynpunkt, utan snarare för att gardinstänger i mässing endast tillverkas i gammaldags design.

Fördelar med en gardinstång i mässing

Till fördelarna med mässingsstänger hör att de återfinns i alla prisklasser – såväl billiga återförsäljare som dyrare tillverkare tillhandahåller någon form av mässingsstång. Med andra ord kan gardinstänger i mässing köpas i en varieté av butiker såsom Jysk, Jotex, Clas Ohlsson, Hemtex och någon av Hastas detaljister. Övriga fördelar med mässingsstänger:

  • Det är svårt att med blotta ögat avgöra priset och kvaliteten på en gardinstång i mässing. Även billiga modeller kan därför framstå som betydligt dyrare än de är i verkligheten.
  • Gardiner som är försedda med en tygkanal för stången glider lätt fram och tillbaka på en mässingsstång. Justeringen av ljusinsläppet blir därmed lättare – och gardinen slits i mindre omfattning.
  • Mässing är ett synligt material – bra för den som vill framhäva mässingsstången mer än själva gardinen.

En mässingsstång kan lätt synas igenom gardiner där stången löper genom en tygkanal – i synnerhet om gardinen är tillverkad av ljust eller genomskinligt tyg. I de flesta fall utgör detta emellertid inget problem för hur man upplever gardinen ur estetisk synvinkel.

Sponsrade länkar