Vita gardinstänger

Sponsrade länkar


Vita gardinstänger blir ofta resultatet av att shoppingfantasin tryter; men å andra sidan är den vita färgen neutral och funktionell. En vit gardinstång kan också vara ett taktiskt val.

Vit gardinstång i sovrum
En vit gardinstång behöver inte vara en budgetstång. Vita stänger passar i alla typer av inredningssammanhang – även i lyxiga sovrum.

Vita gardinstänger är ofta billiga budgetvarianter hos butikskedjor som Jysk, Jotex, Hemtex och Ikea. Det sistnämnda varuhuset säljer t.ex. ett komplett gardinstångsset – stången Irja – för 10 kronor. Men vita gardinstänger behöver inte vara lågprisalternativ; den som gillar New England eller marinbetonad skeppsinredning har också stor glädje av vita stänger. Tänk i så fall på att stången gärna bör ha lantliga ändknoppar och allra helst vara tillverkad i lackerad eller vitmålad träkvalitet. Övriga fördelar med vita gardinstänger:

  • Gardinstången upplevs som anonym och intetsägande såtillvida att stången kan användas av den som vill framhäva en snygg gardin istället för att lägga fokus på stången.
  • Vita gardinstänger kan kombineras med i stort sett alla gardintyger, färger och gardintyper – alltifrån spetsgardiner till gardinkappor och klassiska linnegardiner.
  • I en standardbostad med vitmålade väggar smälter vita gardinstänger väl in i rumsmiljön.

Vit gardinstång syns inte genom gardintyget

Man kan antingen välja att fästa gardinen på stången med gardinhakar eller sy en kanal i själva tyget, som stången sedan löper igenom. Ifall man väljer det senare alternativet är vita gardinstänger utmärkta alternativ, eftersom stången sällan syns igenom själva gardintyget. I fråga om mörkare stänger kan man däremot skymta stångens konturer genom tyget; ett faktum som enligt många inredare förstör intrycket hos själva gardinen.

Sponsrade länkar