Gardinstänger Jysk

Sponsrade länkar


Jysk säljer i första hand flexibla gardinstänger i mässing, plast och stål. Utbudet inrymmer i skrivande stund inga klassiska trästänger utan är helt och hållet begränsat till billiga och funktionella varianter.

Jysk har ett utbud av gardinstänger som begränsar sig till flexibla varianter – oftast tillverkade i mässing, stål och plast. Stängerna har olika designkvalitet och utbudet varierar mellan enkla panelstänger och stålstänger med antika ändknoppar. De billigaste caféstängerna kostar i skrivande stund en bra bit under 50 kronor, medan de dyrare panel- och mässingsstängerna kostar mellan 300 och 500 kronor.

Tips inför köpet av en gardinstång på Jysk

Tänk på att samtliga gardinstänger på Jysk är flexibla och således kan anpassas till fönsterpartiets bredd genom att de dras ut och in så att de når önskad längd. En nackdel med så kallade flexibla stänger är dock att de inte ligger rakt på fästena ifall avståndet mellan fästena är stort. En gardinstång, som är längre än två meter, bör ha fler än två fästen ifall man vill undvika att stången trycks ner av gardinens tyngd. Tänk på att de gardinstänger som säljs i paket sällan har fler än två fästen. Man kan inte heller köpa extra fästen styckvis, vilket innebär att stången endast lämpar sig för korta fönsterpartier. Jysk säljer visserligen stödkrokar, men dessa är inte anpassade till de olika stängerna vad gäller stil och färg. Övriga saker att tänka på:

  • På Jysk är endast de riktigt billiga gardinstängerna prisvärda. För den som har 300 kronor att lägga på en gardinstång finns bättre alternativ på Jotex, Hemtex och IKEA.
  • Jysk är däremot mycket bra i fråga om särskilda stänger till panelgardiner; i produktutbudet ingår såväl panelvagnar som särskilda panelstänger.

Sist men inte minst – tänk på att inte alla butiker säljer de gardinstänger som återfinns på hemsidan. Inte heller kan man kontrollera lagerstatus i de olika butikerna på företagets hemsida (jysk.se).

Sponsrade länkar