Gardinstänger online

Sponsrade länkar


Det största problemet med att handla gardinstänger online brukar vara att fraktkostnaden i slutändan blir lika hög som priset på själva stången – i synnerhet om man väljer en billigare modell.

Udda gardinstång
Gardinstänger är förhållandevis okomplicerade att handla online – även udda varianter som denna brukar hålla måttet ur kvalitetssynpunkt.

Att handla gardinstänger online är sällan förbundet med några större problem, förutom att själva fraktkostnaden kan bli skyhög. Gardinstängernas längd medför nämligen att stängerna måste fraktas som skrymmande postpaket; ett faktum som trissar upp fraktkostnaden trots att vikten på paketen inte är särskilt hög. Vid onlinebeställningar av gardinstänger bör man dessutom tänka igenom följande:

  • De allra billigaste gardinstängerna brukar finnas hos butikskedjor som inte marknadsför hela sitt produktutbud online. Detta innebär att priserna mycket väl kan vara lägre i de fysiska butikerna.
  • I samband med att du handlar gardinstång online bör du vara mån om att dubbelkolla stångens mått med måtten på ditt fönsterparti. Att återsända gardinstänger är både omständigt och dyrt – man får nämligen räkna med att själv stå för fraktkostnaden.

Dålig kvalitet – ett ovanligt problem

Eftersom en gardinstång är ett enkelt och okomplicerat upphängningssystem, blir man sällan utsatt för påtagliga kvalitetsbrister i samband med köp. Däremot bör man se upp med utdragbara stänger som brister i skarvarna. Likaså bör man försäkra sig om att den gardinstång man beställer är tillräckligt tjock för att klara av att bära gardinen – i synnerhet om man ska hänga upp tunga sammets- och linnegardiner som tenderar att trycka ner stången. Långa gardinstänger kan dessutom behöva förses med stödkrokar ibland.

Sponsrade länkar