Gardinstänger i trä

Sponsrade länkar


Att gardinstänger i trä enbart skulle passa lantlig inredningsstil är en sanning med modifikation. Det finns gott om gardinstänger i trä som lämpar sig väl i minimalistiska inredningssammanhang.

Gardinstång i trädesign
Gardinstång i trä med snygga, retroinspirerade detaljer.

Många prioriterar polerade stålstänger och enkla gardinstänger av plast framför trästänger; något som i första hand hänför sig till det faktum att trästängerna har en fixerad längd eftersom de inte är utdragbara. Bortsett från denna påtagliga nackdel bör nämnas att gamla, klassiska trästänger allt som oftast uppfattas som trivsamma inslag i lantliga hem – i synnerhet om såväl stänger som vägghäften är tillverkade i något obehandlat träslag.

Minimalistiska gardinstänger i trä

Men en gardinstång i trä kan även matcha minimalistiska inredningsmiljöer. Tänk i så fall på följande:

  • I minimalistiska inredningsmiljöer kan det vara klokt att undvika retroinspirerade trästänger med runda upphängningsringar i samma träslag som stången. Satsa istället på stänger i något blankpolerat träslag med upphängningssystem i stål. Hasta brukar tillhandahålla en handfull trästänger som även platsar i moderna miljöer.
  • En massiv trästång går utmärkt att kombinera med de tunga enfärgade gardiner, som inte sällan används i moderna inredningssammanhang. Trästången riskerar nämligen inte att böjas såtillvida att den bildar en båge mellan väggfästena – den behöver således inte kombineras med stödkrokar.

En ytterligare fördel med enkla trästänger är att stången kan sågas till en sådan längd att den passar fönsterpartiets bredd. Den som har ett långt fönsterparti kan således köpa en lång gardinstång med marginaler, som sedan kan sågas av till önskad bredd.

Sponsrade länkar